El museu de l'elefant (Catalan Edition) por Joan Peruga

El museu de l'elefant (Catalan Edition) por Joan Peruga

Titulo del libro : El museu de l'elefant (Catalan Edition)
Fecha de lanzamiento : May 3, 2013
Autor : Joan Peruga
Número de páginas : 282
Editor : Editorial Andorra

Descargue o lea el libro de El museu de l'elefant (Catalan Edition) de Joan Peruga en formato PDF y EPUB. Aquí puedes descargar cualquier libro en formato PDF o Epub gratis. Use el botón disponible en esta página para descargar o leer libros en línea.

Joan Peruga con El museu de l'elefant (Catalan Edition)

“El museu de l’elefant”

El Gran Museu Areny de Ciències Naturals era l’obra que el Dr. Pau Xavier d’Areny-Plandolit havia preparat de manera obsessiva a la casa dels seus avantpassats d’Ordino, a la República d’Andorra. L’elefanta Júlia pujava per ser-ne la vedet, però algú la fa desaparèixer misteriosament al Passeig de la Seu d’Urgell. El Pau Xavier, amb l’ajut del Mariano, un anarquista aragonès, haurà de trobar-la enmig d’una Andorra en transformació, per on deambulen espies nazis, canonges intrigants, funcionaris espanyols i francesos, empresaris aventurers... Un país nou on comença a regnar el poder omnipresent del Benefactor Altruista, l’amo de l’empresa concessionària de l’electricitat, al qual els andorrans hauran d’enfrontar-se si volen preservar la seva llibertat.

A l’emoció i la ironia de les novel·les anteriors de Joan Peruga, s’afegeixen ara una trama molt cinematogràfica i uns personatges fascinants, que lliuren batalles personals intenses i fan equilibris sobre la corda fluixa d’un escenari canviant.

“El museu de l’elefant” és una obra madura, profunda, que fa que el lector miri amb un ull el seu interior i amb l’altre el país que l’envolta.

Sobre l’autor

Joan Peruga neix a Santalecina (Osca). Es llicencia en Geografia i Història a la UAB de Barcelona, des d’on arriba a Andorra per quedar-s’hi. Col·labora de manera assídua a la premsa andorrana i alguns dels articles es reuneixen a “Dijous remenats” (2001). Les seves cròniques de viatges, aparegudes també en premsa, són l’origen del llibre “El temps estanyat” (1994), pel qual rep el premi Tristaina de periodisme. Com a narrador publica “Últim estiu a Ordino” (1998), que rep el premi Fiter i Rossell de novel·la i és acollida amb entusiasme pels lectors d’Andorra i Catalunya. La novel·la “La República invisible” (2004) ha estat traduïda al romanès per l’editorial Meronia de Bucarest (2006).

És cofundador i primer director de la revista “Portella Andorra Lletres Arts”, que ha irromput amb força en el panorama cultural andorrà. “El museu de l’elefant” ha estat finalista del premi El lector de l’Odissea 2012.